Întrebări Frecvente

Îmi puteți recomanda telefonic un tratament pentru animalul meu?

Din păcate, consultația nu poate avea loc decât față în față cu animalul. Asta înseamnă că abia după ce vom consulta personal animalul, putem să vă recomandăm un tratament, în baza diagnosticului stabilit.

Mai aveți campanie de sterilizări gratuite pisici? Dar câini?

Nu, nu mai avem campanie de sterilizări gratuite pisici. Uneori postăm 10-20 de locuri pe pagina de Facebook a cabinetului, dar se ocupă în timp foarte scurt, maxim 10 minute, în ordinea scrierii comentariilor. Criteriul nu poate fi schimbat, astfel că vă rugăm, nu insistați, nu facem liste anterior postărilor (nu ar fi corect)!
Putem doar să vă urăm succes, să urmăriți pagina noastră de Facebook și să prindeți locuri atunci când postăm!

Animale sălbatice - le luăm de pe stradă sau nu?

În ceea ce privește puii de pasăre, în general trebuie lăsați în zona în care au fost găsiți, pentru că părinții se întorc. Dacă discutăm despre căprioare, cerbi, vulpi – trebuie anunțate autoritățile și cerut sfaturi de la colegii noștri de la Vets4Wild din Mureș, Visul Luanei din București, ACDB Focșani sau InoVet Piatra Neamț.

Am găsit un animal rănit pe stradă. Ce fac?

Noi putem ajuta animalul rănit prin acordarea primului ajutor, stabilirea unui diagnostic și administrarea tratamentului necesar, dar persoana ce se prezintă cu animalul la cabinet, fie proprietarul în sine, fie salvatorul, va apărea în fișele medicale ca fiind aparținătorul și implicit, va suporta costurile aferente și preluarea animalului când va fi gata de externare.

Este necesară o programare prealabilă pentru a vizita cabinetul veterinar? Ce se întâmplă în cazul urgențelor?

Da, programările sunt necesare atât pentru eficiența personalului medical, cât și pentru confortul proprietarilor de animăluțe. În cazul urgențelor, prioritățile se schimbă, iar acestea vor fi tratate cu prioritate. Dacă vă prezentați fără programare, va trebui să așteptați până când personalul este disponibil (practic, veți fi preluat între programările existente), însă nu veți fi refuzat.

Am găsit un animal pe stradă. Ce fac?

Dacă animalul prezintă apetit hidric și alimentar normal, nu prezintă paraziți interni/externi, nu e o urgență să vă prezentați cu el la medic. Dacă animalul găsit este câine, vă rugăm să mergeți la cel mai apropiat cabinet veterinar pentru verificarea microcipului; astfel, puteți avea șansa de a returna cățelul familiei de drept. La pisici, din păcate, nu există un sistem de identificare la nivel național, astfel că nu putem localiza proprietarul, chiar dacă pisica ar prezenta microcip.
Un animal găsit pe stradă se consideră nevaccinat, nedeparazitat, întrucât nu există un istoric medical concret, astfel că pașii sunt aceiași ca pentru orice alt animal: consult, deparazitări, vaccinări, sterilizare.
Bineînțeles, persoana care se prezintă la cabinet cu animăluțul este considerată aparținător și este persoana ce își asumă costurile tuturor serviciilor.

Nu mă mai pot îngriji de animalul meu. Pot să-l las la cabinetul vostru?

Dacă nu vă mai puteți îngriji de animalul dvs., vă recomandăm să căutați un nou stăpân responsabil sau să contactați adăposturi și organizații de protecție a animalelor care vă pot oferi suport în acest proces. Este important să vă asumați responsabilitatea pentru găsirea unei soluții adecvate pentru animalul dvs. de companie.
Înțelegem că uneori pot apărea situații dificile, dar abandonul unui animal este pedepsit prin lege.

De ce este important să îmi sterilizez animalul de companie?

Sterilizarea animalelor de companie este esențială pentru a preveni problemele de sănătate și a contribui la controlul populației de animale. Procedura reduce riscul apariției anumitor tipuri de cancer și elimină comportamentele problematice asociate cu perioadele de călduri sau marcajul teritoriului. În plus, sterilizarea ajută la prevenirea suprapopulării.